INFO

Large 9072e073

Vera Zané is ontstaan vanuit de wortels van het Rock City Institute, dé popmuziek opleiding in Eindhoven. Wat begon als soloproject van Veerle Driessen is inmiddels getransformeerd tot een band bestaande uit: Veerle Driessen; zang en gitaar, Jules van der Heijden; gitaar, Angelo Pertijs; basgitaar en backingvocals & Anton Rijks; drums en backingvocals.

Het debuut album Lonely and Naked kwam uit op 11 februari 2017. Het album bevat een mix van stevige rock, tedere ambient en opzwepende ritmes in een songwriter jasje. De prachtige engelenstem van Vera Zané voorziet je van een flinke scheut kippenvel langs je ruggengraat (aldus een fan).  

Met de meeslepende songs en de intieme sfeer die de band op het podium schept weet Vera Zané het publiek te raken.

Vera Zané treedt op door het hele land en soms ook internationaal.
In september 2017 verbleef Vera een maand in Bristol (UK) en werkte daar o.a. met muzikant en producer Luke Murphy. Daarnaast trad ze er verschillende keren op waaronder in The Old Duke.

In 2014 stonden ze in een overvolle Effenaar, speelden ze op het internationaal programmerende ThissFest in Den Haag, en trad ze op in Berlijn (DE). In de zomer van 2015 speelde ze op de Nijmeegse Vierdaagse en op 5 mei 2016 mocht Vera Zané het Bevrijdingsfestival Brabant openen. Daarnaast waren er o.a. optredens in Paradiso Tolhuistuin en Mundial Festival Tilburg.